Elektrisch roken, de termen nader uitgelegd

Hoewel elektrisch roken inmiddels wereldwijd kan rekenen op een grote schare fans, zijn er ook nog meer dan voldoende mensen die onbekend zijn met dit fenomeen. En als je dan meer wilt weten over elektrisch roken, dan moet je je vaak eerst door een aantal termen heen worstelen om überhaupt te kunnen begrijpen waar het over gaat. Elektrisch roken is immers wel degelijk wat anders dan het traditionele sigaretje opsteken. Dit is namelijk een relatief eenvoudige handeling, want alles wat je nodig hebt is de sigaret zelf en een vuurtje. De grote tegenhanger van de traditionele sigaret is de e-sigaret. De e-sigaret bestaat uit verschillende onderdelen. Al deze onderdelen tezamen maken de e-sigaret tot wat hij is, namelijk het minder schadelijke alternatief voor tabaksrokers. Om je wat bekender te maken met elektrisch roken leggen we je graag een aantal veel voorkomende termen met betrekking tot elektrisch roken uit.

Driptip:

Zoals sigaretten een filter hebben, zo hebben e-sigaretten een zogenaamde driptip. Klinkt ingewikkeld misschien, maar niets is minder waar. Het is namelijk niets meer of minder dan het mondstuk van de e-sigaret.

Atomizer:

Weer zo’n mooie term, maar wat is het? Een atomizer is het kleinste onderdeel van de e-sigaret, maar daardoor niet minder belangrijk. Sterker nog, het is misschien wel het meest essentiële onderdeel, omdat het dienst doet als verwarminselement. Het zorgt ervoor dat de e-liquid wordt verwarmt en begint te verdampen. Deze damp wordt vervolgens geïnhaleerd. Ander woord dat je vaak tegenkomt is verdamper of clearomizer.

Coil:

Een onderdeel van een onderdeel, zo laat de term “coil” zich het best uitleggen. De coil is technisch gezien niet meer dan een spoel die van fijn metaaldraad is vervaardigd en bevindt zich in de atomizer. Dit metaaldraad wordt verwarmd en zorgt ervoor dat de vloeistof (e-liquid) verdampt.

E-liquid:

Hier boven al even kort genoemd. E-liquid is de vloeistof die wordt verwarmd en die uiteindelijk verdampt en wordt geïnhaleerd.  Deze vloeistof wordt meestal verkocht in kleine flesjes van 10 ml en plaatsje in het gedeelte van de e-sigaret dat de tank wordt genoemd. E-liquid is in veel verschillende smaken verkrijgbaar, zowel met als zonder nicotine.

Batterij:

Natuurlijk kan elektrisch roken niet zonder een batterij. Aangezien een batterij voor zich spreekt en je deze simpelweg nodig hebt om de coil te verwarmen gaan we hier verder niet dieper op in.

MOD:

Je kunt ervoor kiezen om kant en klare e-sigaretten te kopen. Je kunt deze echter ook zelf samenstellen door zelf de onderdelen te kiezen. Wanneer je voor dit laatste gaat, dan noem je dit een MOD.

Save

Save