Geen e-sigaret zonder e-liquid

Een essentieel onderdeel van elektrisch roken is het begrip “e-liquid”. Essentieel dekt eigenlijk niet de lading, want zonder e-liquid is elektrisch roken simpelweg niet mogelijk. Maar wat weet jij eigenlijk van e-liquids? In dit artikel geven we je hier graag wat meer informatie over.

E-liquid is de vloeistof die zorgt voor de smaak van het dampen. Dampen is namelijk de benaming die het meest gangbaar is voor elektrisch roken. De vloeistof die in kleine capsules van 10 ml zit plaats je heel eenvoudig in de e-sigaret. Wanneer je deze capsule hebt geplaatst, dan komt er een klein lontje in te hangen. Dit lontje zuigt zich als het ware vol met de e-liquid en staat in verbinding met een klein gloeispiraaltje. Wanneer je op het kleine knopje van de e-sigaret drukt, dan wordt het kleine gloeispiraaltje verwarmt. Hierdoor wordt het lontje verwarmt, want dit zit om het gloeispiraaltje heen gewikkeld. De e-liquid begint te verdampen en deze damp inhaleer je vervolgens. Hiermee is meteen het begrip dampen nader verklaard.

e-cigarette flavors

E-liquid is in veel verschillende variëteiten verkrijgbaar. Je hebt de keus uit een groot aantal verschillende smaken. Het grote voordeel hiervan is dat je zo op een leuke en voordelige manier eens kunt experimenteren met smaken. Wie weet ontdek je zo wel een smaak waarvan je van tevoren niet had gedacht dat deze bij je zou passen. Voorbeelden van smaken die je tegen kunt komen zijn:

  • Diverse fruitsmaken waaronder smaken als banaan, framboos, zwarte kers en vele anderen. Ook diverse fruitmixen zijn zeer geliefde smaken bij de e-sigaret liefhebbers
  • Tabak, de smaak waar de van origine sigaretroker bij zal zweren. Ook de smaak tabak is in een groot aantal varianten verkrijgbaar. Turkse tabak, Amerikaanse tabak, tabak met mint smaak….ook hier heb je een ruime keus
  • Snoepsmaken als caramel, kauwgum, pepermunt en toffee
  • Dranksmaken, waaronder smaken van rum en whisky. Ook niet alcoholische dranken zijn in e-liquid smaak verkrijgbaar. Denk hierbij aan de smaak van bijvoorbeeld cappuccino en cola.

Deze kleine opsomming is zeker niet volledig, dus weet dat er nog veel meer smaken e-liquid verkrijgbaar zijn.

Nicotine hoort bij roken. Althans, dat is de meest gangbare mening en bij het traditionele roken van tabak in sigaretten is dit natuurlijk ook zo. Bij dampen of elektrisch roken ligt dit net even iets anders. Nicotine is verantwoordelijk voor de verslavende werking van roken. Als je kiest voor elektrisch roken, dan hoef je niet te kiezen voor nicotine. E-liquid is namelijk ook verkrijgbaar zonder deze verslavende stof. Maar als je als traditionele roker overstapt op dampen, dan is het wel voorstelbaar dat je juist wel graag de nicotine in de e-liquid ziet. Wat dat betreft kun je kiezen uit verschillende nicotinegehaltes.

E-liquid koop je snel en gemakkelijk online. Een kleine flesje e-liquid staat gelijk aan 7 pakjes sigaretten. Het laat zich dan ook raden dat het een stuk voordeliger is dan het traditionele roken. Of het ook iets voor jou is? Die keuze is aan jou.

Save